Menu

У московських барах затримали 50 людей через підозри у спонсоруванні ЗСУ: Їх змусили співати пісні "Любе"

Читать на русском

У московських барах затримали 50 людей через підозри у спонсоруванні ЗСУ: Їх змусили співати пісні "Любе"
У московських барах затримали 50 людей через підозри у спонсоруванні ЗСУ: Їх змусили співати пісні "Любе"

У двох московських барах учора ввечері поліція затримала близько 50 осіб (відвідувачів та співробітників), звинувативши заклади у спонсоруванні Збройних сил України.

Об этом сообщает Компромат НЕТ

Про це повідомив сайт російського правозахисного проекту "ОВД-Інфо" із посиланням на відвідувачів закладів.

Очевидці розповіли, що силовики прийшли до Underdog та La Virgen Taqueria з електрошокерами та кувалдою. Про їхнє застосування під час затримань не повідомлялося. Однак свідки кажуть, що під загрозою застосування цих засобів поліцейські змусили відвідувачів підспівувати включеній ними музиці (пісням Shaman, гурту "Любе", композиціям "Синя хусточка" та "Хей, ой, та кінь моя ворона"), а також вимагали від людей з татуювання роздягнутися, а одну дівчину змусили написати на двері закладу "Z — за Росію".

В інтернеті з’явилося відео, на якому відвідувачі за вказівкою силовиків співають пісню "Любе" "Берези".

За даними "ОВД-Інфо", затриманих відвезли до ОВС Басманним районом Москви, звідки ближче до півночі відпустили після перевірки підписок у Телеграм.

У соцмережах Underdog з’явилася публікація, в якій йдеться про те, що бар буде закрито на невизначений час на вимогу поліції. La Virgen Taqueria написав, що заклад не працюватиме 18 березня.

Влітку 2022 року в Інстаграмі La Virgen Taqueria з’явився пост про благодійний маркет, виручку від якого відправлять благодійному об’єднанню Kyiv Angels. Ця організація збирає гроші, зокрема, для ЗСУ. Після цього співробітники бару зіткнулися з погрозами та критикою. Скандал зачепив і персонал Underdog — інший проект засновників La Virgen Taqueria.

Пізніше співробітники La Virgen Taqueria заявили, що їхній акаунт зламали, а маркет мав допомогти притулку "Твоя собача справа". Після цього бар організував акцію на підтримку російського Червоного Хреста та біженців, які перебувають у Росії.

Источник: Руспресс