Menu

Twitter звільнив ще 10% співробітників

twitter

Twitter звільнив щонайменше 200 своїх співробітників ввечері 25 лютого, або близько 10% із приблизно 2000, які досі працюють у компанії. Ілон Маск, який придбав платформу в жовтні 2022 року, намагаючись зменшити витрати, поступово скорочує робочу силу з приблизно 7500 співробітників, які працювали в компанії раніше.

Об этом сообщает Слон РУ


Звільнення відбулося через тиждень, коли компанія ускладнила спілкування співробітників Twitter між собою. П’ятеро нинішніх і колишніх співробітників розповіли The New York Times, що внутрішню службу обміну повідомленнями компанії Slack було виведено в автономний режим, що не дозволило співробітникам спілкуватися один з одним або шукати дані компанії.

Ввечері 25 лютого деякі співробітники виявили, що вони вийшли зі своїх облікових записів корпоративної електронної пошти та ноутбуків, що стало першим натяком на те, що почалися звільнення. До ранку 26 лютого масштаб скорочень став ясним. Деякі співробітники Twitter використовували платформу для публікації прощальних повідомлень, тоді як працівники, які зберегли свої робочі місця, намагалися використовувати зашифровані служби обміну повідомленнями, такі як Signal, щоб визначити, хто ще залишився.

Скорочення торкнулися менеджерів із продуктів, спеціалістів із обробки даних та інженерів, які працювали над машинним навчанням і надійністю сайтів, що допомагає підтримувати різні функції Twitter онлайн. Команда інфраструктури монетизації, яка обслуговує сервіси, за допомогою яких Twitter заробляє гроші, була скорочена до менш ніж 8 осіб із 30.

Ця серія звільнень була однією з найбільших відтоді, як пан Маск повідомив співробітникам на внутрішній зустрічі в кінці листопада, що планів щодо скорочення персоналу більше немає.

Як повідомлялося, Маск купив Twitter у жовтні 2022 року за $44 млрд. Відтоді він звільнив приблизно 5 тис. із 7,5 тис. співробітників Twitter і встановив "жорстке" робоче середовище для тих, хто залишився.

У грудні Маск запустив опитування серед користувачів соціальної мережі із питанням, чи варто йому піти з посади керівника. 57,5% виступили за те, щоб Маск пішов із посади глави Twitter.

Источник: Компромат