Menu

Очільник російської авіакомпанії отримав підозру, він допомагав окупантам дістатися кордону України

скуратов

Керівнику російської авіакомпанії "Уральські авіалінії" повідомили про підозру у пособництві вищому керівництву РФ у веденні агресивної війни. Він забезпечив перевезення повітряним транспортом російських військових до кордону України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, керівник компанії повітряного транспорту на виконання вказівок вищого керівництва РФ, ЗС РФ та російського Міністерства транспорту, використовуючи своє службове становище, забезпечив виконання підлеглими завдання по здійсненню військових перевезень.

"Для цього він давав відповідні вказівки, для виконання яких використовувались цивільні повітряні судна компанії. Вони здійснювали транспортування мобілізованих ЗС РФ, їхньої зброї та боєприпасів і особистих речей для підготовки та подальшої участі у веденні агресивної війни проти України", – йдеться у повідомленні.

Як додають правоохоронці, із жовтня 2022 року і по теперішній час цивільні борти авіакомпанії підозрюваного здійснюють польоти до закритих міжнародних аеропортів "Платов" у Ростові-на-Дону та "Сімферополь" в АР Крим.

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління СБУ.

Генеральним директором "Уральських авіаліній" є Сергій Скуратов.