Menu

Прем’єр-міністр Японії їде до України з візитом – ЗМІ

Читать на русском

Прем’єр-міністр Японії їде до України з візитом – ЗМІ
Прем’єр-міністр Японії їде до України з візитом – ЗМІ

Прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо 21 березня відвідає Україну. Він приїде до Києва та проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Об этом сообщает Роспрес

Про це повідомляє NHK . Телеканал опублікував кадри, на яких видно, як політик у супроводі охорони сідає до українського поїзда.

Примітно, що ЗМІ називають "надзвичайно незвичайним" для японського прем’єра відвідувати іноземну країну без попереднього повідомлення. Ймовірно, його прибуття до Києва не афішувалося з міркувань безпеки.

Прем’єр-міністр Японії їде до України з візитом – NHK

Кісіда Фуміо отримав запрошення відвідати Україну під час телефонної розмови із Зеленським у січні. Однак тоді виникли проблеми безпеки та забезпечення розкладу поїздки, пояснили японські чиновники.

Цього разу зазначається, що глава уряду Японії дістанеться Києва наземним шляхом, уникаючи повітряного простору над Україною. Графік візиту не було оприлюднено для преси.

Очікується, що на зустрічі з українським лідером Кісіда Фуміо передасть намір Японії продовжувати зусилля та продемонструвати рішучість G7 твердо підтримувати міжнародний порядок. Як представник країни, яка головує у "Великої сімці", він заявить про подальшу солідарність та підтримку України.

До Києва японський прем’єр прибув після переговорів до Індії, де він провів два дні. Надалі прем’єр-міністр Японії планує провести саміт G7 у Хіросімі у травні 2023-го, головуючи у "Великої сімці". Проте, він є єдиним лідером серед країн G7, який ще не відвідував українську столицю.

Источник: Руссиангейт